Ekballo

De Ekballō Challenge

De Ekballō Challenge is een avontuurlijk 7-daags bezoek aan een Least Reached People group. Jouw team wordt begeleid door een ervaren zendeling die jullie meeneemt op een uitdagende reis. Kruip in de huid van een zendeling en zie en ervaar meer dan een toerist ooit zou kunnen.
Wees klaar voor de reis van je leven. Een ervaring om nooit te vergeten!

De Ekballō Challenge is een unieke missietrip. Je ontdekt hoe het is om als zendeling te leven aan het front, in tegenstelling tot andere trips waar de focus ligt op praktische hulp. Uitdagende activiteiten stellen je op de proef en brengen jou in contact met de bevolking en laten jou de lokale cultuur en religie zien. De uitdagingen worden gecombineerd met bijbelstudies, gebed, discussies en ontmoetingen met lokale werkers. Ook deelt de zendeling zijn of haar roeping voor de lokale bevolkingsgroep en persoonlijke ervaringen van het leven in een andere cultuur. Eenmaal thuisgekomen kijk je met andere ogen naar mensen uit andere culturen.

Deze missietrip geeft jou dé kans om te ontdekken hoe God jou wil inzetten voor het verspreiden van Zijn koninkrijk. Dat kan door het bemoedigen, bidden en steunen van zendelingen of misschien zelfs door zelf uitgezonden te worden.
Ga mee op reis en durf te bidden wat Jezus bad: “De oogst is groot, maar arbeiders zijn er weinig; vraag dus de eigenaar van de oogst of hij arbeiders wil sturen om de oogst binnen te halen.” (Lucas 10:2). Stel je hart open voor Gods stem!

WAT WORDT ER VAN MIJ VERWACHT?

 • Je wilt ontdekken hoe het is om fulltime zendeling te zijn of je wil meer te weten komen zodat je zendelingen beter kunt ondersteunen.
 • Bid en vraag God of hij wil bevestigen dat een trip zoals deze bij jou past.

KOSTEN

De kosten hangen af van de bestemming waar je voor kiest.

GETUIGENISSEN

Om eerlijk te zijn wist ik niet zo goed wat ik kon verwachten van Ekballo. Ik wist dat het “erop uitgaan” betekent en dat het een soort avontuur is. Dat sprak me aan.
Tijdens de trip ben ik een beetje gaan leven als een zendeling, mede dankzij de verhalen en ervaringen die de zendelingen deelden. Ik ben daar zelfs zo gaan leven dat ik, eenmaal terug in Johannesburg, niet meer tevreden was met mijn materiële manier van leven. Het voelde alsof mijn geestelijke rijkdom ooit heeft plaatsgemaakt voor materiele rijkdom. Dat is een arm alternatief. God helpt me om een plaats te vinden op Zijn wijngaard waar die balans is hersteld.
Als ik samenvat hoe Ekballo me heeft veranderd, dan wil ik zeggen dat het mij ten diepste in beweging heeft gebracht. Het heeft me hongerig gemaakt voor meer van Gods koninkrijk. Ik ben misschien wel in het proces waarin ik uit mijn comfortabele bank word gestuurd om naar het front te gaan. Alles wat ik kan zeggen is “Heer, ik wil. Gebruik me.” – Deborah

Ik wil jullie ontzettend bedanken voor de prachtige Ekballo week. Ik kan nauwelijks geloven dat ik absoluut geen idee had van de uitdagingen waar zendelingen mee te maken krijgen en welke offers ze moeten brengen. Dat brengt me in verlegenheid. Ik zou de tijd terug willen draaien als het gaat over hoe ik mijn tijd en geld de afgelopen (minimaal) 10 jaar heb besteed. Ik wil een verandering in mijn hart en leven en in het hart van de kerk. Een van mijn favoriete bijbelteksten is “Zonder profetie vervalt het volk tot bandeloosheid” in Spreuken 29:18 NBV. Ik bid dat de kerk een vernieuwde visie mag krijgen. Het is moeilijk om de diepte te bevatten van het werk dat God heeft gedaan door Ekballo. – Cheryl

VEELGESTELDE VRAGEN (FAQ)

  • Dit past niet zo goed bij mij. Welke andere mogelijkheden zijn er?
   Kijk bij de opportunities to serve (engelstalig).
  • Wat betekent “ekballō”?
   “Hij [Jezus] zei tegen hen: “De oogst is groot, maar arbeiders zijn er weinig; vraag dus de eigenaar van de oogst of hij arbeiders wil sturen om de oogst binnen te halen.” (Lucas 10:2). Het Griekse word Ekballo is hier vertaald als “sturen”, maar wordt ook wel vertaald met “uitzenden”.
  • Is het gevaarlijk?
   Waarschijnlijk niet. Wel vragen wij je om een disclaimer in te vullen.

GEPLANDE EKBALLO CHALLENGES:

 MOZAMBIQUE 

7 – 16 juli 2018

Meer info

Inschrijven vóór: 15 juni 2018

ZUID OOST AZIË

11 – 21 september 2018

Meer info

Inschrijven vóór: 30 juli 2018

 MACEDONIË 

Oktober 2018 (datum wordt nog vastgesteld)

Meer info

Inschrijven vóór: 1 augustus 2018

BEN JE GEINTERESSEERD IN EKBALLO?

Wil je meer weten of de Ekballō Challenge? Neem dan contact met ons op.
 • Ruimte voor opmerkingen en vragen over de Ekballo Challenge