Ekballo MACEDONIË Oktober 2018

The Ekballō Challenge

Oktober 2018 (exacte datum volgt)

De trip

In ruim een week ga je Macedonië op een manier ontdekken die je laat beseffen hoe het is om als zendeling te leven in een cultuur die je niet kent. Een paar voorbeelden van uitdagingen die je kunt krijgen:

– Reis met het openbaar vervoer naar het grote plein in het centrum en zorg dat je er op tijd bent voor de volgende opdracht.

– Vind een Macedoniër die jou een aantal zinnen Macedonisch wil leren spreken. Die heb je op een later moment nodig voor een andere opdracht.

– Ga bij mensen thuis koffie drinken en observeer de cultuur en de verhouding tussen man en vrouw.

– Ga naar de markt in de wijk waar de Roma-bevolking woont en raak onder de indruk van wat je ogen zien.

Alle opdrachten worden afgewisseld met evaluaties, verhalen en uitleg van zendelingen, gebed en Bijbelstudies.

Waarom Macedonië?

In Macedonië leeft een grote groep Roma’s. Voor hun is nog geen Bijbel beschikbaar. En ook al zou die er zijn, dan nog zou het weinig helpen, want het grootste deel van de Roma-bevolking is analfabeet. Ze hebben een ongeschreven taal. Hoe kun je hun dan wel het evangelie van Jezus Christus brengen? Juist, door er te gaan wonen, met ze te gaan leven, hun taal te leren en stap voor stap te groeien in je relatie met de Roma’s.

Hoe lang duurt de trip?

De reis duurt ongeveer 7 dagen. De datum wordt gepland in overleg met de betrokkenen.

Hoeveel mensen kunnen zich aanmelden?

Er kunnen maximaal 7 – 8 mensen mee. We hanteren een leeftijdsgrens vanaf 21 jaar.

Kosten

De kosten bedragen naar schatting €500 per persoon. Dit is inclusief vliegticket, eten en een eenvoudige accommodatie midden in een Macedonische woonwijk. Eventuele meerkosten zijn voor eigen rekening.

Kan ik ook op een andere datum aan de trip meedoen?

Ja! We organiseren vaker trips. Stuur ons een mail of vul het formulier in, zodat we je op de hoogte kunnen houden van nieuwe data.

Welke taal wordt er gesproken?

Het is makkelijk als je enigszins Engels kunt spreken.

Tot wanneer kan ik me aanmelden?

Tot en met 1 augustus 2018.

Hoe word ik voorbereid?

World Outreach Nederland organiseert vóór de trip een kick-off waar je aan deel moet nemen. Daar ontvang je alle informatie over de reis, wat jij kunt verwachten en wat we van jou mogen verwachten. Op die manier ben je zo goed mogelijk voorbereid en ga je een prachtige uitdaging in Macedonië tegemoet!

Aanmelden of vragen

Wil je je aanmelden of heb je vragen? Vul dan onderstaand contactformulier in of stuur een mail naar holland@world-outreach.com. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

BEN JE GEINTERESSEERD IN EKBALLO?

Wil je meer weten of de Ekballō Challenge? Neem dan contact met ons op.
  • Ruimte voor opmerkingen en vragen over de Ekballo Challenge